Únor ve znamení­ velkých pří­prav a prezentací­

27.02.2019

     „Co zrovna dělám? Připravuju podklady pro soud.“ Touto odpovědí do mobilu jsem před pár dny vyvedla z míry jednu naši akcionářku, aniž bych chtěla vtipkovat. Její pochopitelný, ale zbytečný úlek mi připomněl, že musím zrychlit tempo a kromě dalších úkolů udělat ještě i únorový blog. A spolu s pravidelnými informacemi z dění ve společnosti DEGIRANS SE v něm můžu vysvětlit i „ten soud“…. 

Splácíme podle plánu!

     Minule jsem tady psala, že během měsíce března dojde k částečnému splacení základního kapitálu DEGIRANS SE. Součástí této „povinné procedury“ je i komunikace s příslušným soudem, kterému musíme v příštích dnech dodat všechny potřebné doklady, aby nám splácení zapsal do obchodního rejstříku. Jakmile soud provede zápis, bude to znamenat, že máme doplaceno přesně 4.786.043,16 Kč. Do úplného splacení základního kapitálu nám tedy bude chybět už jen necelých 800 000 korun, abychom byli na čistých 70 milionech Kč.

     Takže hurá, v tomto případě naše „jdeme s tím na soud“ znamená veskrze pozitivní akci! Navíc ještě můžu tento krok považovat za velmi dobrý impuls pro naše akcionáře, kteří se tak můžou přesvědčit, že svůj základní kapitál řádně splácíme. Koneckonců, toto doplácení je zároveň i legislativní podmínka bezpečného nákupu půdy pro pěstování stromů MY TREES.

Březen bude rušný a náročný

     Během března bychom také konečně měli finalizovat dlouho očekávaný nákup půdy pro pěstování stromů MY TREES. Nyní jsme ve fázi, že ověřujeme k tomu potřebné listiny, a to jak z naší, tak z kolumbijské strany, připravujeme výpis z obchodního rejstříku a další náležitosti spojené s vlastní koupí pozemků. Na začátku března také už s konečnou platností dotáhneme konkrétní formu platby za půdu. Řešení „jak do Kolumbie bezpečně poslat peníze“ jsme už našli, jak jsem psala v minulém blogu, takže do konce března bychom měli odeslat částku za kupovanou půdu do Kolumbie. A v květnu tedy, podle tohoto plánu, bychom už s první skupinou investorů měli vstupovat v kolumbijské Vichadě na naši vlastní půdu! Zatím stále platí, že se bude kupovat pozemek El Morichal, který vyhrál anketu, o níž jsem tady rovněž už informovala (viz mapa-pdf.).

     Také ještě v březnu bude náš americký partner PERFECT NETWORK INC. zakládat dceřinou společnost v Bogotě, což je nutné k tomu, aby řádně mohl převést peníze na sadbu stromů….

Na klíčová jednání opět do Bogoty

     V polovině března tedy odlétám nejdříve do USA za naším americkým partnerem a spolu s jeho šéfkou Vlaďkou Anderson, bychom už měly být od 25. března připraveny k podpisům klíčových smluv v Bogotě. V Kolumbii budu do konce měsíce a 1. dubna se vracím do Evropy. Takže v dubnovém blogu se dozvíte, jak celá tato naše dlouho připravovaná „kolumbijská mise“ pro projekt MY TREES dopadla. I když konečná, tzv. dokumentační fáze, bývá vždy kolem smluv (smlouva o nákupu půdy a smlouva o pronájmu půdy) dost dlouhá, pevně věříme tomu, že letošní reálný termín sázení stromů (od dubna do října) dodržíme.

Czech Trade a MY TREES v Plzni a v Praze

     Z minulých blogů nebo z našich akcí možná víte, že DEGIRANS SE už delší dobu spolupracuje s Czech Trade, státní organizací, jež poskytuje odborné rady i konkrétní pomoc investorům a obchodníkům z České republiky, kteří obchodují se zeměmi Latinské Ameriky. Na základě této spolupráce si nás agentura Czech Trade pozvala na 12. února na svoji odbornou konferenci do Plzně, abychom na ní „živě“ odprezentovali naši vzájemnou interakci, týkající se projektu MY TREES. Před početným publikem jsem tudíž přednášela o tom, proč jsme pomoc Czech Trade vyhledali, k čemu jsme ji použili, jak naše vzájemná spolupráce konkrétně vypadala, jaká je naše investice v Kolumbii a oč v projektu MY TREES jde (viz foto). Šlo tedy vlastně o příležitost se podrobně prezentovat před českou investorskou a obchodní veřejností, což bylo pro nás velmi užitečné a důležité. Mimochodem, na tomto semináři v Plzni dostaly tuto šanci jen dvě společnosti: my a ještě jedna česká firma….

     Z tohoto počinu mám velkou radost: vždyť je vlastně důkazem, že už nejsme s MY TREES vnímáni jako „sympatická parta bláznů“, která chce na planetě Zemi vysadit miliardu stromů, ale jako seriózní, zajímavý projekt, který je hoden veřejné prezentace. A zanedbatelný není ani fakt, že DEGIRANS SE v současnosti patří mezi největší české investory v Kolumbii!

     Téměř souběžně, dne 18. února, proběhl v pražském IN-SPIRU večer s Mgr. Kaprálovou, vedoucí kanceláře Czech Trade v Bogotě. Využili jsme tak její přítomnosti v ČR, abychom naši vzájemnou spolupráci přiblížili i akcionářům DEGIRANS SE a dalším zájemcům o obchodní vztahy s Kolumbií. Toto komorní setkání bylo praktickou ukázkou našich kroků, tedy toho, jak postupujeme v projektu MY TREES.

Beata Pilná,

předseda představenstva, DEGIRANS SE

 

 

 

Zpět na všechny články

Napište nám: